Mikkeli

Mikkelin Naisvuoren vesitorni
Kohtaa lupsakat savolaiset maan kauneimmalla torilla ja tutustu kaupungin kupeessa olevaan upeaan järviluontoon. Saimaan luoteisrannalla sijaitseva Mikkeli on lähiruuan ja luomutuotteiden aarreaitta. Mikkeli on kaunis ja kehittyvä kaupunki, jonka ympäristöstä löytyy useita kiinnostavia nähtävyyksiä ja luontokohteita.

Saimaan luoteisrannalla sijaitsee kaupunki nimeltä Mikkeli. Etelä-Savon maakuntakeskuksena toimiva kaupunki sijaitsee vain parin tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudusta. Mikkelin kaupunki on perustettu vuonna 1838, mutta alueen historia on sitäkin vanhempi. Ensimmäiset merkit asumisesta sijoittuvat kivikaudelle. Talvisodan aikaan Suomen päämaja sijaitsi Mikkelissä ja esimerkiksi marsalkka Mannerheimin salonkivaunu löytyy edelleen kaupungin rautatieasemalta. Kaupungin historia näkyy kaupungilla kulkiessa.  

Lähiruokaa kauniissa ympäristössä

Kaupungin sydän on Mikkelin tori, jossa voi todella päästä kiinni paikalliseen lupsakkaan elämänmenoon. Istahda hetkeksi nauttimaan kiireettömästä lomapäivästä kesäkahvilan pöydän ääreen ja nauti uunituoreita leivoksia kuuman kahvin tai viileän virvokkeen kera. Mikkelin tori on maankuulu ja se onkin valittu Suomen parhaaksi. Ensimmäiset markkinat torilla pidettiin jo vuonna 1744 ja edelleen markkinoita järjestetään useamman kerran vuodessa.

Mikkeli on ruokamatkailijalle loistava kohde. Saimaan puhdas luonto metsineen, peltoineen ja järvineen tarjoaa loistavat raaka-aineet, joita kaupungin huippuravintolat käyttävät joka päivä maukkaiden herkkujen valmistamisessa. Mikkelin alueelta löytyy useita uljaita kartanoita, joiden kauniit puutarhat ovat maankuuluja. Kartanojen yhteydessä olevissa ravintoloissa voi maistaa lähiruokaa parhaimmillaan nauttien samalla viihtyisästä miljööstä.

Sijaintinsa vuoksi Mikkelin seutu on suosittu kesäkohde ja sen alueelta löytyykin toiseksi eniten loma-asuntoja koko Suomessa. Kauniista kaupungista löytyy laajasti palveluita ja sen alueelta löytyy useita upeita luontokohteita. Aivan kaupungin kupeesta löytyy upea Saimaan järviluonto, josta voi lähteä nauttimaan kävellen tai pyöräillen. Osta mukaasi eväät torilta ja lähde piknikille Saimaan rannalle.

Uniikkeja nähtävyyksiä ja uskomattomia kokemuksia

Mikkelin Ristiinasta löytyy Pohjoismaiden laajin kalliomaalauskokonaisuus. Astuvansalmen kalliomaalaukset näkee parhaiten vesiltä käsin ja kesäisin kalliomaalauksille järjestetään risteilyjä. Anttolassa sijaitsevan Neitvuoren retkeilyreiteiltä ja näköalapaikoilta avautuu huikeat näkymät Saimaalle päin.

Mikkelissä on vilkas kulttuurielämä. Kesäisin kaupungissa järjestetään klassiseen musiikkiin keskittyvät Mikkelin musiikkijuhlat ja talvella harrastajateattereille tarkoitetut Työväen näyttämöpäivät. Kaupungissa on useita museoita, teattereita, elokuvateatteri sekä kaupunginorkesteri. Tutustumisen arvoinen paikka on Sodan ja rauhan keskus Muisti, joka on ainutlaatuinen tiedekeskus Suomessa.

Lue lisää