Saimaa Geopark kertoo tarinaa Saimaan synnystä nykypäivään
Saimaa Geopark kertoo tarinaa Saimaan synnystä nykypäivään

Saimaa Geopark on geologinen aarreaitta

Saimaan kallioperä pitää sisällään paljon tietoa alueen kehittymisestä. Alueen jylhät maisemat eivät ole syntyneet yhdessä yössä vaan muovautuneet ajan saatossa. Saimaalta löytyy useita geologisia aarteita, jotka odottavat etsijäänsä.

saimaageopark.fi

Saimaa on itäisen Suomen aarre, joka on myös tunnustettu kansainvälisesti. Saimaan alueelta löytyy lukuisia mielenkiintoisia geologisia kohteita, jotka ovat joko luonnon tai ihmisen muokkaamia. Erilaiset hiidenkirnut, kalliot ja kanavat kertovat alueen kehityksestä omaa tarinaansa.

Mikä on Saimaa Geopark?

Saimaa pitää sisällään kansainvälisesti merkittäviä geologisia maisemia sekä arkeologisesti, ekologisesti, historiallisesti ja kulttuurillisesti tärkeitä kohteita. Keväällä 2021 Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa sijaitsevalle Saimaan alueelle myönnettiin Unescon Geopark -tunnustus. UNESCO Global Geoparkit ovat kansainvälisesti erittäin suosittuja matkailumalleja ja niitä voi verrata kansallispuistoihin sekä UNESCOn maailmanperintökohteisiin.

Saimaa Geoparkin opastuskeskukset löytyvät sekä Imatralta Kulttuuritalo Virrasta että Mikkelistä Urpolan luontokeskuksesta. Opastuskeskukset tarjoavat lisätietoja alueen geologiasta sekä Geoparkin kohteista. Imatralla innokkaimmille on tarjolla opastusta paikallisten kivilajien tunnistamiseen. Mikkelissä puolestaan tarjolla on interaktiivinen elämysseinä, jota koskettamalla on mahdollista tutustua Saimaa Geopark -faktoihin.