Tervetuloa Saimaalle

Saimaa on tunnettu upeasta, puhtaasta luonnostaan. Suomen suurimman järven ympärille on vuosisatojen aikana kohonnut pieniä sekä isoja asutuskeskuksia. Virkistävän luontomatkailun lisäksi Saimaalla voi myös nauttia vauhdikkaasta kaupunkilomasta. Tarjolla on monenlaisia aktiviteetteja sekä korkeatasoista palvelua. Tule ja rakastu upeaan Saimaaseen sekä sen ihastuttaviin kaupunkeihin!

193 kilometriä pitkän ja 114 kilometriä leveän järven rannoilta löytyy useita tutustumisen arvoisia kaupunki- ja luontokohteita. Saimaan rannalta sijaitsee viisi ainutlaatuista kaupunkia: Imatra, Lappeenranta, Mikkeli, Savonlinna ja Varkaus. Nämä ainutlaatuiset kaupungit kutsuvat nauttimaan ihanista lomapäivistä.  

Kaupunkiloma Saimaan rannalla

Saimaan etelärannalla sijaitseva Lappeenranta on kasvanut läntisen ja itäisen kulttuurin rajalla. Iloinen Lappeenranta on tunnettu kesäkaupunki, mutta se tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ympäri vuoden. Vain puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsee kasallisihmeeksi tituleerattu Imatra. Saimaan ja Vuoksen varrelle kohonnut kaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa matkailijoille.

Saimaan luoteisrannalla sijaitseva Mikkeli on oikein lupsakka lomakohde, joka tarjoaa varsinkin ruokamatkailijoille uskomattomia kokemuksia. Kauniista kartanoista ja puutarhoistaan tunnettu Mikkeli on erinomainen lomakohde kulttuurin ystäville. Toinen todellinen kulttuurikohde Saimaan rannalla on Savonlinna, jonka tunnetuin nähtävyys on unelmakohde historian sekä musiikin ystäville. Upean Olavinlinnan lisäksi Savonlinnan kaupunkikeskusta on ainutlaatuinen kokemus.

Savon sydämessä kohoava Varkaus tarjoaa matkailijalle leppoisan lomapäivän. Perinteisenä matkailukaupunkina pidetty Varkaus pitää sisällään erikoisiakin kohteita, joten matkailijan kannattaa pysähtyä matkallaan tarkistamaan kaupungin monipuoliset mahdollisuudet. Kaupunkien lisäksi alueen pienet kirkonkylät kätkevät sisäänsä piilotettuja helmiä. Uniikit nähtävyydet ja pienet viihtyisät keskustat luovat alueelle oman tunnelmansa, josta matkailija pääsee vapaasti nauttimaan.

Saimaan kaunis ja puhdas luonto

Kaikkia edellä mainittuja kaupunkeja yhdistää luonnollisesti Saimaa ja sen uskomaton luonto. Jokaisen kaupungin yhteydestä löytyy useita mielenkiintoisia luontokohteita, joten kaupungin monipuolisten palveluiden lisäksi kannattaa tarkistaa mitä muuta Saimaalla on tarjolla.

Saimaa on tunnettu kauniista maisemistaan ja puhtaasta luonnosta. Tietyillä rannoilla Saimaan järviveden tiedetään olevan niin puhdasta, että paikalliset retkeilijät uskaltautuvat juomaan sitä sellaisenaan.  Alueen kaupungit ja matkailuyritykset ovat mukana kestävän matkailun kehittämisessä, jotta Saimaan puhtaasta luonnosta päästäisiin nauttimaan myös tulevaisuudessa.

Saapuminen Saimaalle

Käytitpä sitten omaa autoa, moottoripyörää tai julkista liikennettä, Saimaa on hyvin tavoitettavissa. Saimaan eteläisin pää on vain parin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Lappeenrannasta ja Savonlinnasta löytyy myös lentokentät, joihin lentää kansainvälisiä lentovuoroja.

Saimaan kaupunkien välillä on hyvät liikenneyhteydet, joten alueeseen tutustuminen on helppoa. Liikuitpa sitten omalla kulkuneuvolla tai julkisilla, pääset varmasti perille haluamaasi kohteeseen.

Tutustu Saimaan kaupunkeihin