Monipuoliset tapahtumat Saimaalla

Musiikki soljuu virran lailla ja vie mukanaan tanssiin. Ilma täyttyy kannustushuudoista, kun kilpailijat ottavat mittaa toisistaan. Tapahtumat tarjoavat osallistujille elämyksiä, iloa ja virkistystä. Ne keräävät ihmiset yhteen ja luovat yhteisöllisyyden tunnetta. Saimaan alueella tapahtumia järjestetään ympäri vuoden.

Tapahtumat houkuttelevat ihmisiä viettämään aikaa yhdessä ja saamaan erilaisia elämyksiä. Saimaan alueella järjestetään ympäri vuoden monipuolisia tapahtumia. Tarjolla on mukavaa ohjelmaa kaikenikäisille. Olitpa sitten kiinnostunut kulttuurista, urheilusta tai viihteestä, Saimaalta löydät itsellesi mielekästä tekemistä ja näkemistä.

Kulttuurielämyksiä Saimaalla

Kulttuurin harrastamisen on todettu vaikuttavan positiivisella tavalla ihmisen hyvinvointiin. Saimaa tarjoaa kauniiden maisemien lisäksi uskomattomia kulttuurielämyksiä. Tarjolla on monipuolisia kulttuurikohteita, jotka taatusti kiinnostavat matkailijoita.

Suomessa teatterilla on pitkä historia. Näin on myös Saimaan rannalla, josta löytyy useita ammatti- kuin harrastajateattereita.  Kesälomien aikana teatterinnälkäiset katsojat suuntaavat huomionsa luonnon helmassa sijaitseville näyttämöille. Kesäteatteria tekevät Suomessa niin harrastajat kuin ammattilaiset. Mikkelissä ja Imatralla järjestetään myös teatterifestivaaleja, jonne saapuu esiintyjiä ympäri maan.

Elokuussa järjestettävä Savonlinnan kansainväliset Luontoelokuvafestivaali tuo Saimaan rannalle kymmeniä ympäristö- ja luontoaiheisia elokuvia, taidetta, livemusiikkia ja työpajoja. Festivaalin elokuvia esitetään niin Savonlinnan elokuvateattereissa kuin ulkoilmanäytöksissä.

Saimaa on vuosisatojen ajan kiinnostanut taiteilijoita. Suomen suurin järvi on ikuistettu niin kuvataiteeseen, musiikkiin, kirjojen sivuille kuin elokuviin. Saimaan alueelta löytyy useita taidegallerioita taiteenystäville. Punkaharjulla sijaitsevat Saimaan Taideluola Retretti on itsessään upea elämys. Peruskallioon louhittu labyrinttimaisessa taidegalleriassa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä.

Myös historiasta kiinnostuneille on tarjolla mielenkiintoisia kohteita, kun museot esittelevät alueen mielenkiintoista historiaa. Museoiden perusnäyttelyiden lisäksi kannattaa vilkaista vaihtuvat näyttelyt, joissa voi nähdä harvinaisia esineitä sekä kuulla ainutlaatuisia tarinoita.

Jännitystä ja suuria tunteita

Musiikki herättää ihmisissä monenlaisia tunteita ja erilaisia keikkoja järjestetään ympäri vuoden. Kesäisillä musiikkifestivaaleilla ihmiset kokoontuvat yhteen kuuntelemaan bändien esiintymistä. Hyväntuulisissa tapahtumissa musiikin lisäksi ilman täyttää ihmisten iloinen hälinä.

Kesäisten musiikkifestivaalien lisäksi upeaa musiikkia pääsee kuulemaan ympäri vuoden. Tarjolla on kaikkea niin kaupunginorkesterien klassisen musiikin esityksistä aina pienten underground-yhtyeiden keikkoihin. Viihdettä kaipaava voi suunnata kulkunsa yökerhoihin tai tanssilavoille. Uniikkia keikkapaikkaa etsivän kannattaa suunnata katseensa Savonlinnaan, jossa Olavinlinnan jykevien kiviseinien sisällä järjestetään vuosittain useita konsertteja. Olavinlinnan tunnetuin tapahtuma on Savonlinnan Oopperajuhlat, joka on maailmanlaajuisesti arvostettu tapahtuma. Oopperajuhlat keräävät Savonlinnaan maailmantähtiä sekä oopperan ystäviä ympäri maailman.

Katsomossa jännitys on käsin kosketeltavaa, kun yleisö seuraa urheilijoiden suorituksia. Fanit kannustavat lempijoukkueitaan toivoen voivansa kauden päätteeksi juhlia voittoa. Jos penkkiurheilu ei riitä, niin tarjolla on myös tapahtumia, joissa pääsee itse osallistumaan. Miltä esimerkiksi kuulostaisi pyöräilytapahtuma Saimaan ympäri? Heinäkuussa järjestettävä Saimaa Cycling Tour tuo taatusti hien pintaan kovimmallekin pyöräilijälle.

Koko perheen tapahtumat Saimaalla

Saimaa on oivallinen lomakohde lapsiperheille ja myös heille on omia tapahtumia. Kesäkuussa järjestettävä Vekara-Varkauden ohjelmistossa on huomioitu lapset eri ikätasojen mukaan. Tekemistä löytyy aivan vauvasta koululaisiin asti. Ohjelmistossa on tarjolla myös puuhaa koko perheelle. Elokuussa puolestaan Lappeenrannan linnoituksella järjestetään viikonlopun kestävät Vanhan kaupungin päivät, jolloin tarjolla on erilaisia aktiviteetteja koko perheelle.

Mikkelissä kesäisin järjestettävä Hulivilikarnevaali on yksi Suomen tunnetuimmista lastenkulttuurifestivaaleista. Viikon mittaisen festivaalin esitykset ja työapajat on suunnattu 0–13-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Suurin osa festivaalin tapahtumista on pääsymaksuttomia, jotta kaikilla perheillä on tasa-arvoinen mahdollisuus osallistua mukaan toimintaan.

Perheen jäsenet voivat myös nauttia erilaisista opastetuista retkistä ja kierroksista, joita Saimaalla järjestetään. Toisaalta kaupungin toreilla järjestetyt markkinat voivat olla todellinen elämys. Tarjolla on paikallisia herkkuja sekä käsityöläisten taidonnäytteitä, joten markkinoita kiertäessä voi löytää itselleen hyvinkin uniikin matkamuiston.