Varkaus

Varkauden kanava
Koe Varkauden kiireetön elämänmeno. Tarjolla on mukavia nähtävyyksiä, aktiviteetteja ja tapahtumia kaikenikäisille matkailijoille. Kaupungista löytyy useita tunnettujen suomalaisten arkkitehtien suunnittelemia rakennuksia. Myös Saimaan uljas luonto kutsuu tutustumaan Varkauteen.

Savon sydämessä kohoaa Varkaus, joka on tunnettu niin perinteisenä matkailukohteena kuin teollisuudestaan. Kaupungista löytyy useita tunnettujen suomalaisten arkkitehtien suunnittelemia rakennuksia. Esimerkiksi Alvar Aalto suunnitteli Varkauteen niin teollisuusrakennuksia kuin tavallisten ihmisten koteja, jättäen näin oman kädenjälkensä kaupunkiin.

Nähtävää ja koettavaa koko perheelle

Varkaus on koko perheen matkakohde, josta löytyy tekemistä niin lapsille kuin aikuisille. Kaupungin monipuolisista tapahtumista ja aktiviteeteistä nauttivat kaikenikäiset. Varkauden vehreissä puistoissa viettää mukavan kesäpäivän nauttien piknikillä paikallisten kauppiaiden tarjoamia herkkuja. Aivan keskustan kupeesta löytyy myös luontokohteita, joita voi lähteä ihailemaan lainaamalla kaupunkipyörän. Varkaudessa on myös useita erikoisia museoita, joissa voi nähdä harvinaisia esineitä ja kuulla lisää alueen historiasta. Talvisin Varkauden alueella voi hiihtää, luistella ja käydä avantouinnilla. Löytyypä alueelta myös laskettelurinne vauhtia kaipaavalle matkailijalle.

Aivan Saimaan rannalla sijaitsevasta kaupungista löytyy useita vesistö- ja luontokohteita. Kivenheiton päästä kaupungin palveluista on useita vierassatamia eri kokoisille veneille, joten kaupunkiin voi hyvin saapua vesireittejä pitkin. Varkaudesta löytyy useita kanavia, joita pitkin veneilijät pääsevät siirtymään vesistöstä toiselle. Historiallisen Taipaleen kanavan yhteydessä on kesäisin niin museo, kahvila, putiikki kuin luontopolku. Kämärin luontopolku on helppokulkuinen reitti, jonka varrella voi ihastella Ämmäkosken kuohuja.

Retkeilijän paratiisi

Retkeilystä nauttivan matkailijan kannattaa suunnata Varkauden luontoreiteille, joiden varsilta löytyy laavuja, joissa voi hetken levähtää ja nauttia eväitä.

Linnasaaren ja Koloveden kansallispuistot löytyvät lähettyviltä, mutta Varkauden alueella voi ihastella myös hieman erikoisempia luontokohteita. Orinoron rotkoa koristaa korkea pystysuoraiset kiviseinät. Rotkon luona kulkee merkitty luontopolku ja sen pohjalla voi vielä kesäkuussa nähdä lunta sekä jäätä.

Harjurannan luontopolun läheisyydessä sijaitsee Peis Immosen luolasto, joka on saanut nimensä alueella 1900-luvun alulla asuneesta erakosta. Miehestä liikkuu alueella hyvin erikoisia tarinoita ja legendoja. Jäppilän Kivikuru on mannerjään muodostama laaja kivi- ja rakkarinne eli pirunpelto. Alue soveltuu omatoimiseen retkeilyyn, mutta toisinaan Kivikurulla järjestetään myös konsertteja sen hyvän akustiikan takia.

Mitä Varkaudessa on tarjolla?