Lappeenranta

Lappeenrannan satama on kaupungin sydän
Lappeenranta on tunnettu iloisista karjalaisista sekä upeasta satamastaan. Kesäkaupunkina pidetty Lappeenranta tarjoaa matkailijoille elämyksiä vuoden ympäri.

Saimaan etelärannalla sijaitseva Lappeenranta on kasvanut läntisen ja itäisen kulttuurin rajalla. Vuonna 1649 kaupunkioikeudet saanut Lappeenranta on sopiva sekoitus modernia ja vanhaa kaupunkikulttuuria. Historiallisia rakennuksia on pyritty säilyttämään luomalla niille uusia käyttötarkoituksia.

Kaupungin keskustasta löytyy isoja ostoskeskuksia, pieniä putiikkeja, ihastuttavia kahviloita sekä laadukkaita ravintoloita. Lappeenranta on vihreä kaupunki, jossa kunnioitetaan puhdasta ympäristöä. Kaupungista löytyy kauniita puistoja ja upeaa luontoa aivan kivenheiton päässä.

Historian havinaa

Lappeenrannan Linnoitus on kaupungin vanhin osa ja siellä menneisyys on todella näkyvissä. Linnoituksen ympäri kulkee lyhyt kävelyreitti, jonka varrelle on pystytetty opastauluja kertomaan alueen rakennus- ja kulttuurihistoriasta. Alueen läpi kulkevan mukulakadun varrella kohoaa vanhoja ja arvokkaita rakennuksia, joissa toimii kaupungin museoita, gallerioita ja käsityöläisten työtiloja. Linnoituksen muurilta aukeaa upeat maisemat niin Saimaalle kuin kaupungille.

Heinäkuussa Lappeenrannan katukuvassa voi nähdä rakuunaratsukoita. Näyttäviin sotilaspukuihin pukeutuneet ratsastajat kunnioittavat partioinnillaan kaupungin sotilaallista historiaa.  Itä-Suomen tapahtumissa voi nähdä myös Rakuunasoittokunnan, joka perustettiin sata vuotta sitten.

Linnoituksen kärkeen nousee kesäisin suuri hiekkalinna, jota on työstämässä monta taiteilijaa ympäri maailmaa. Joka vuosi hiekkalinnalla on eri teema, jonka ympärille linnan veistokset rakennetaan. Ennen joulua linnoituksella on perinteisesti järjestetty joulumarkkinat, jossa paikalliset käsityöläiset myyvät tuotteitaan. Runsaslumisina talvina linnoitukselle rakennetaan koko perheelle suunnattu lumilinna.

Saimaan aalloilla

Kesäisin Lappeenrannan vilkkain paikka on satama, jonka ravintolat vetävät puoleensa paikallisia sekä matkailijoita. Sataman torilla järjestetään myös markkinoita, josta voi ostaa paikallisia tuotteita. Sataman ravintoloissa voi herkullisen ruuan lisäksi nauttia upeasta näköalasta Saimaalle.

Saimaata on myös mahdollista ihastella Lappeenrannan satamasta lähtevillä risteilyillä. Tarjolla on risteilyjä niin Savonlinnaan, Puumalaan kuin Saimaan ihastuttavaan saaristoon.

Matkailija voi myös varata paikan Saimaan kanavaa pitkin seilaavalle kanavaristeilylle. 43 kilometriä pitkä kanava on Suomen merkittävin historiallinen kanava, joka yhdistää Saimaan järvialueen Suomenlahteen. Kahden tunnin mittaisella risteilyn aikana matkailija pääsee tutustumaan Saimaan kanavan sulkujen toimintaan. Saimaa kanavaa pitkin kulkevat myös viisumivapaat risteilyt Venäjän puolelle Viipuriin. Kanavan pitkään ja monivaiheiseen historiaan voi käydä tutustumassa kesäisin Saimaan kanavan museossa.

Lue lisää