Savonlinna

Olavinlinna
Savonlinna on ainutlaatuinen kaupunki, joka on täynnä historiaa, kulttuuria ja uskomattomia luontokohteita. Kaupungin keskusta on rakennettu osittain saarille, joten kaupunkikuvaa värittää useat sillat.

Kesäisin Savonlinnan kauppatorilla käy kova kuhina. Paikalliset ja turistit saapuvat ihmettelemään torimyyjien tuotteita. Tarjolla on käsityöläisten taidonnäytteitä sekä paikallisia herkkuja. Perinteinen torilla nautittava herkku on lörtsy eli puolikuun muotoinen piirakka, jonka sisällä on joko suolainen tai makea täyte.

Sukellus historian aaltoihin

Savonlinnan torin läheisyydessä sijaitsee satama, josta voi hypätä maisemaristeilyn kyytiin. Todellisen Saimaa-kokemuksen saa valitsemalla kulkuneuvoksi tai majapaikaksi historiallinen höyrylaiva.

Savonlinnan ja ehkä koko Suomen tunnetuin nähtävyys on Olavinlinna. Kallioluodolla kohoava keskiaikainen kivilinna on jylhä näky Saimaan rannalla. Olavinlinnaan liittyy useita tarinoita, joita voi kuulla linnan opastetuilla kierroksilla. Linna toimii myös useiden tapahtumien näyttämönä, joista tunnetuin on Savonlinnan oopperajuhlat. Heinäkuussa järjestettävä tapahtuma vaikuttaa koko kaupungin yleiskuvaan, kun Savonlinna täyttyy oopperan ystävistä ympäri maailman.

Olavinlinnan kupeessa sijaitsee Wanha Savonlinna, jonka vanhoissa rakennuksissa toimii niin käsityöläisten työtiloja, taidegallerioita, putiikkeja kuin tunnelmallisia kahviloita. Läheisellä rantaraitilla on useita kesäravintoloita, jotka houkuttelevat matkailijoita puoleensa laadukkaan ruuan ja juoman avulla.

Kappale kauneinta Suomea

Savonlinnan alueelta löytyy myös kaunista luontoa. Punkaharjun kansallismaisema on kappale kauneinta Suomea. Puruveden halki kulkeva seitsemän kilometriä pitkä harju on houkutellut matkailijoita 1800-luvulta lähtien ja Venäjän tsaari Nikolai I ihastui Punkaharjuun niin paljon, että vuonna 1843 hän määräsi alueen suojeltavaksi. Punkaharju on edelleen suojeltu kohde ja se kuuluu Euroopan Unionin Natura 2000 -alueisiin. Punkaharjun kansallismaisemissa sijaitsee useita hienoja retkeilykohteita aktiivisille luontomatkailijoille. Suomen metsästä ja sen hoidosta kiinnostuneiden kannattaa suunnata matkansa Punkaharjulla sijaitsevaan Suomen metsämuseo Lustoon.

Savonlinnan lähettyviltä löytyy kaksi upeaa kansallispuistoa, Koloveden ja Linnansaaren kansallispuistot. Saimaan rannoilla sijaitsevat kansallispuistoistot kiinnostavat retkeilijöitä kutsuen niin vaeltamaan kuin melomaan. Linnasaaren vesillä voit kohdata Saimaan tunnetuimman asukkaan saimaannorpan.

Mitä Savonlinnassa on tarjolla?